Tuesday, September 11, 2007

Sophantering

Det började med en lapp på soptunnan:

INGA BLÖTA SOPOR I KÄRLET!

Ok, jag erkänner. Min kompost är stendöd. Ingen värme, ingen fuktighet, absolut inget liv. Överst ligger små förödmjukade rester av mögligt, torrt och stenhårt bröd som berövats sin möjlighet att bli näringsrik mylla. Ett mindre storslaget monument över mitt misslyckade försök som miljövän.

Jag fick naturligtvis dåligt samvete, ringde tekniska kontoret och "erkände" att jag inte komposterade längre. Resultatet? En hälften så stor soptunna och dubbelt så mycket i avgift.

2 comments:

magnus said...

Härligt att du är igång igen. I falköping har vi hämtning av komposterbart material. Så jag BÅDE lämnar i påse och har en två tunnor på baksidan.

Tunnor som luktar och kompostpåsen vid gatan innehåller emellanåt allt möjligt...

magnus said...

"Yvonne is köksbordstaktiker. " Berätta, hur gör man då? Om svar anhålles här på en blogg nära dig.